Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brandt Corstius steunt Occupy Amsterdam

11 oktober 2011, 22.02 uur · Aangepast 21 november 2011, 11.19 uur

Presentator en documentairemaker Jelle Brandt Corstius zal zaterdag aanwezig zijn bij Occupy Amsterdam, de bezetting van het Beursplein in Amsterdam.

Dit liet Brandt Corstius recentelijk al weten op Twitter. Dinsdagavond lichtte hij in De Wereld Draait Door zijn beweegredenen toe.

'Ik ben boos op iedereen. De banken, de markten maar ook gezinnen. Iedereen heeft zich onverantwoord gedragen en ik zie liever dat we nu betalen dan dat we de rekening doorschuiven.'

Occupy Amsterdam is geïnspireerd op de Amerikaanse Occupy Wall Street-beweging die nu al enkele weken demonstreert in New York. Volgens Brandt Corstius is de situatie in Nederland echter niet te vergelijken met die in Amerika. 'Het is hier heel anders. Een stuk beter natuurlijk. Maar toch is ook hier niks veranderd sinds 2008. Waarom zijn er inmiddels bijvoorbeeld niet ietsje meer regels voor banken?'

Occupy Amsterdam vindt zaterdag 15 oktober plaats op het Beursplein. Via Facebook hebben zich inmiddels bijna 2.000 mensen aangemeld voor het evenement. Brandt Corstius is van plan films te gaan vertonen tijdens de bijeenkomst.