Arena krijgt nieuwe stoeltjes

De Arena krijgt nieuwe stoeltjes. De huidige, uit aardolie vervaardigde plastic stoelen worden geleidelijk vervangen door stoeltjes die gemaakt zijn van duurzaam suikerriet.

De Arena tekende vandaag met 34 partners een 'Green Deal' om het stadion duurzamer te maken. 'Eén van de Green Deal partners is duurzaam bio-plastic fabrikant Braskem uit Brazilië. Bij deze Green Deal is de concrete afspraak gemaakt dat in het komend jaar een aantal tribunestoeltjes worden vervangen door stoeltjes gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar groen plastic', meldt de Arena.

In eerste instantie komt er een pilot en plaatst de Arena de nieuwe stoelen alleen als een huidige zitplaats vervangen moet worden. Als dat bevalt is het de ambitie om alle stoelen in de Arena te vervangen. Op welke termijn is niet duidelijk. 'Dat kan een vijfjarenplan zijn', zegt een woordvoerder.

Of de blauwe, gele en groene stoelen dan eindelijk vervangen zullen worden door rode en witte is nog de vraag. 'Het plan is nu om het materiaal te vervangen, we doen geen uitspraken over kleuren', aldus de Arena.