Ajax

NL
V

Vanavond live op AT5: ledenraad Ajax

27 november 2011, 18.51 uur · Aangepast 29 november 2011, 01.15 uur

Maandagavond doet AT5 vanaf 19:00 live verslag van de ledenraad bij Ajax. De uitzending stopt pas wanneer er duidelijkheid is.

Kijk hier naar de live-uitzending

Twee verslaggevers volgen in de Arena het laatste nieuws en melden zich direct wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn. In de studio zit Hidde van Warmerdam met diverse gasten.

De ledenraad van Ajax neemt maandagavond tijdens een speciale vergadering stelling in de machtsstrijd tussen Johan Cruijff en de overige vier commissarissen van de club. Dat is nodig omdat hij vorige week heeft aangegeven dat hij niet verder wil samenwerken met Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers. 'Want daarvoor is echt veel te veel gebeurd', zei Cruijff.

Cruijff is woest op het viertal sindsdien hij weet dat ze achter zijn rug Louis van Gaal als algemeen directeur hebben vastgelegd. Ten Have, voorzitter van de rvc, bood vorige week zijn excuses aan voor die manier van handelen. Voor de beroemde oud-voetballer is dat niet voldoende. Cruijff wil dat de 24 leden van de ledenraad stelling nemen in het conflict dat volgens hem niet meer kan worden opgelost.

De voorkeur van de ledenraad laat voorlopig naar zich raden. Wel laat het zich aanzien dat de winnaar van de stemmingsronde slechts op een krappe meederheid kan rekenen. Vandaar ook dat Aron Winter speciaal vanuit Canada overkomt om de vergadering te bezoeken. Winter hoort bij de zeven oud-voetballers die vorig jaar op aandringen van Cruijff zitting hebben genomen in de ledenraad.