Start van hoofdcontent
nl

Yvon Jaspers wil geen Amsterdamse kindjes

2 december 2011, 13.24 uur · Aangepast 17 oktober 2012, 15.23 uur

Presentatrice Yvon Jaspers wil niet dat haar kinderen opgroeien in Amsterdam. Ze moeten zo lang mogelijk naïef blijven.

Jaspers verhuist komende zomer van de stad naar een rustig dorp. Daar is het leven volgens haar 'eenvoudiger met minder prikkels'. Het boerenidool groeide zelf namelijk ook op in een gehucht en dat vond ze heerlijk. Haar kinderen moeten daarom ook zo'n jeugd krijgen.

Haar 4-jarige zoontje en 6-jarige dochter mogen dus geen 'Amsterdammertjes' worden zegt Jaspers in tijdschrift Flair. Kinderen in Amsterdam zijn namelijk 'streetwise, assertief, zelfstandig en weten wat er in de wereld te koop is'. 'Ik veroordeel dat niet, maar het past niet bij mij. Ik wil Keesje echt kind laten zijn en zo lang mogelijk naïef houden', aldus Jaspers.

Yvon wil in een vriendelijke wereld wonen. 'Dat miste ik in Amsterdam. De onverschilligheid die daar heerst, onvriendelijkheid ook. Op straat groet je iemand en niemand zegt wat terug. Hier groeten de mensen wel terug. Hoe leuk is dat?', zegt de blondine.

De Amsterdamse politiek reageert ludiek. 'Yvon Jaspers levert daarmee in ieder geval een waardevolle bijdrage tegen de bevolkingskrimp op het platteland', twittert raadslid Daniel van der Ree (VVD).

Columnist Theodor Holman twittert: 'De kinderen van Yvon Jaspers zijn nu veilig bij mijnheer pastoor.'