Start van hoofdcontent

Stad

nl

Occupy haalt gestelde deadline niet

8 december 2011, 11.59 uur · Aangepast 9 december 2011, 17.51 uur

Het tentenkamp op het Beursplein voldoet nog niet aan de eisen die burgemeester Eberhard van der Laan aan de protestbeweging Occupy heeft gesteld.

Dit concludeert de politie. Algemeen politiecommandant Jan Pronker bespreekt zijn bevindingen donderdagochtend op het stadhuis. Van der Laan liet dinsdag per brief weten dat de betogers donderdagochtend voor tien uur aan een groot aantal voorwaarden moesten voldoen. Zo moesten zij driekwart van het plein teruggeven aan de stad.

Behalve inkrimping wilde de burgemeester dat voortaan maximaal 4 personen 's nachts op het plein zouden overnachten. Ook liet hij de GGD eisen opstellen over de hygiëne en de sanitaire voorzieningen op het kamp, die de Occupy'ers onverwijld dienden op te volgen. Hetzelfde gold voor de aanwijzingen van de brandweer.

Politie, brandweer en GGD beoordeelden de situatie donderdag opnieuw. Burgemeester Eberhard van der Laan zag dinsdag onvoldoende concrete verbetering op het Beursplein, nadat hij zaterdag persoonlijk zijn eisenpakket had overgebracht aan de betogers.