Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Ringen Olympisch Stadion gestolen

25 december 2011, 13.08 uur · Aangepast 28 december 2011, 12.36 uur

De vijf gekleurde Olympische ringen boven de hoofdingang van het Olympisch Stadion zijn gestolen.

De ringen worden al sinds vrijdagochtend vermist. De vraag is in welk Fries weiland ze 1 januari weer opduiken, want de kans is groot dat het gaat om een oudejaarsstunt.

De 'dieven' hebben namelijk een bordje (foto) achtergelaten bij het stadion. Daarop is te lezen: 'Dit stadion is al oud, bij ons wordt nieuw gebouwd. Sportief luiden we 2012 in, 't komt terug onder elk beding.' Het is bovendien versierd met twee pompeblêden.

Vermoedelijk gaat het om een stunt van oudejaarsvereniging Frijsteat Folgeren. Voorzitter Sietze Jan Hof wilde zondag 'noch bevestigen, noch ontkennen' dat zijn mensen achter de diefstal zitten. 'Ik kan alleen maar zeggen dat het materiaal op 1 januari wordt tentoongesteld', reageerde Hof.

Leden van Frijsteat Folgeren wilden aanvankelijk het wapenschild van het provinciehuis in Leeuwarden wegnemen. De politie verhinderde deze stunt afgelopen week. Het zou voor het eerst in 35 jaar tijd zijn dat hun traditionele oudejaarsstunt mislukt.

In Heerenveen willen ze een nieuw ijsstadion bouwen, dus wie weet zijn de historische ringen daar strak terug te vinden.