Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Leider Satudarah ontsnapt aan liquidatie

10 januari 2012, 13.42 uur · Aangepast 17 oktober 2016, 13.42 uur

De voorman van de omstreden motorclub Satudarah blijkt onlangs te zijn ontkomen aan een moordaanslag.

Dit meldt Het Parool. De krant suggereert dat de liquidatie het werk zou zijn van de Tattoo Killers, een soort moordcommando dat voor meerdere liquidaties in Nederland verantwoordelijk wordt gehouden.

De voorman van de omstreden motorclub Satudarah blijkt onlangs te zijn ontkomen aan een moordaanslag. De Amsterdamse Etous Belserang (37) werd bij zijn woning in Amsterdam opgewacht door twee huurmoordenaars, maar wist ervoor te zorgen dat de criminelen zélf moesten vluchten.

Waarschijnlijk is Belserang ontkomen aan een liquidatie, toen twee mannen hem bij zijn woning in Amsterdam-Zuid opwachtten. Toen hij thuiskwam, wist hij er op onduidelijke wijze voor te zorgen dat de twee criminelen er zelf vandoor gingen.

Waarschijnlijk werden toen de rollen omgedraaid. De mannen vluchtten in hun Audi A3 en werden vermoedelijk door Belserang achtervolgd. Er werden snelheden van 250 km per uur bereikt, voordat de Audi op de A9 bij Zwanenburg crashte. De auto belandde in het gras langs de kant van de weg. Een van de mannen werd gearresteerd door de politie, terwijl de ander wist te ontkomen.