Start van hoofdcontent

Stad

nl

Shellgebouw al bijna weer schoon

2 februari 2012, 15.49 uur · Aangepast 2 februari 2012, 18.41 uur

Krakers toverden het Shellgebouw om tot een zwijnenstal, maar de drugsnaalden en drollen zijn bijna allemaal weer weg.

Na de ontruiming door de ME kreeg leegstandbeheer Camelot de opdracht het gebouw weer schoon te maken. Meer dan 20 medewerkers gingen fanatiek aan de slag en eind deze week kan het eerste deel van het monumentale complex worden opgeleverd.

Het terrein is eerst met hekken afgezet, zodat niemand het kon betreden totdat het helemaal schoon en veilig was. De eigen beveiligingsdienst met hondenbrigade heeft verschillende malen moeten optreden om krakers en nieuwsgierigen die het pand wilden betreden op afstand te houden, meldt Camelot.

'De krakers hebben in de korte tijd dat het pand bezet is geweest een verschrikkelijke smeerboel achtergelaten. Ook zijn door koperdiefstal en vernielingen op verschillende plaatsen onveilige situaties ontstaan', schrijft Camelot in een persbericht. De schoonmakers droegen beschermende kleding, omdat overal in het pand uitwerpselen, drugsnaalden en schimmels werden aangetroffen.

In het 15.000 vierkante meter grote gebouw (dat eigendom is van de gemeente) komen op korte termijn tijdelijke werkruimtes voor starters, zzp’ers, kunstenaars en ambachtslieden.