Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte bommelding aangehouden

13 februari 2012, 12.14 uur · Aangepast 15 februari 2012, 12.37 uur

Maandagochtend is een deel van Schiphol ontruimd na een bommelding.

Een arrestatie-eenheid van de politie heeft maandagmiddag een verdachte aangehouden op Schiphol. De man had zich verschanst in de toiletten bij het Panoramaterras. Rond 13.10 uur werd hij overmeesterd. De marechaussee kan nog niet zeggen of hij daadwerkelijk een bom bij zich had.

Op Schiphol werd maandagmorgen groot alarm geslagen vanwege een bommelding. Het zou gaan om een zeer serieuze dreiging. Vertrekhal 1 en een deel van vertrekhal 2 werden ontruimd. Een man riep rond 11.00 uur dat hij een bom bij zich had.

Onderhandelaars spraken met de man in de hoop dat hij zich zou overgeven. Een arrestatieteam is het afgezette gebied binnengegaan. De leden droegen kogelvrije vesten, bivakmutsen en helmen. Ook hadden ze een hond bij zich. Er waren ook medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie aanwezig.

De gevolgen voor het vliegverkeer bleven beperkt. Van paniek onder reizigers of medewerkers was geen sprake. ProRail meldt dat het treinverkeer rond de luchthaven gewoon kan doorgaan.