Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

ME in actie: 25 arrestaties

16 februari 2012, 18.05 uur · Aangepast 19 februari 2012, 19.23 uur

De ME heeft donderdag aan het einde van de middag ingegrepen in het centrum van de stad.

De mobiele eenheid heeft donderdagmiddag verschillende charges uitgevoerd in het centrum van de stad. Op de Nieuwmarkt en op de Wallen werden supportersgroepen van Ajax en Manchester United uit elkaar gedreven.

Er werd onder meer een deel van de Oudezijds Achterburgwal afgezet. De ME verrichte verder charges op het Oudekerksplein nadat supporters over en weer met voorwerpen naar elkaar gooiden, aldus de politie. Ook op de Nieuwmarkt greep de ME in. Zo'n 25 personen, zowel Nederlandse als Britse supporters, werden aangehouden.

Rond 17:45 uur keerde de rust langzaam terug in het centrum van de stad, toen supporters van Ajax en Manchester United zich naar de Arena begaven.

Kijk hier naar meer foto's.

Ajax speelt donderdagavond tegen de Manchester United club in de Amsterdam Arena. De gemeente heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen omdat ze rekening houdt met confrontaties tussen supportersgroepen.

Naar schatting 1000 tot 2500 Britten komen zonder toegangskaartje naar de hoofdstad. Ook zouden ongeveer 100 leden van de harde kern van Manchester United naar de hoofdstad komen.