112

Criminelen A'dam falen steeds vaker

8 maart 2012, 11.13 uur · Aangepast 9 maart 2012, 20.19 uur

Whatsapp

Criminelen in de stad falen steeds vaker in hun poging winkels, banken of andere instellingen te overvallen.

De Telegraaf weet te melden dat van alle 337 overvallen die vorig jaar in de stad werden gepleegd er 15% mislukte. Dit is meer dan ooit. Vooral overvallers die geldlopers of banken willen beroven, komen vaak van een koude kermis thuis. Uit gegevens van de gemeente blijkt dat 20% van deze gevallen niets oplevert. Woensdag kwam al een bericht naar buiten dat Amsterdamse overvallers steeds vaker hun slag slaan buiten de stad.

Geldlopers gebruiken de zogenoemde plofkoffer die het geld onbruikbaar maakt zodra het in verkeerde handen komt. Banken zijn steeds beter beveiligd waardoor criminelen steeds vaker met lege handen naar huis keren.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft bepaald dat over twee jaar jaarlijks 40% van alle overvallen opgelost moet zijn. Amsterdam zit op dit moment nog op 28%. Ondanks het feit dat er dit jaar nog een aantal zaken moeten kunnen worden opgelost, lijkt dit percentage nog wat te ambitieus voor de stad.

In de Amsterdamse strijd tegen criminaliteit is het overigens nieuw dat er onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van de politiehelikopter. Daar waar eerder een beperkt aantal vlieguren bestond, kan de heli nu te allen tijde worden ingezet.

Whatsapp