Stad

NL
V

Mensen in rij voor nieuwe Starbucks

9 maart 2012, 11.43 uur · Aangepast 11 maart 2012, 17.41 uur

De nieuwe 'conceptstore' van Starbucks aan het Rembrandtplein is vandaag geopend. Koffieliefhebbers stonden vanochtend in de rij voor een eerste kop Starbucks-koffie.

De nieuwe vestiging van Starbucks aan het Rembrandtplein in het oude gebouw van de Amsterdamsche Bank opende vanochtend om 09.00 uur haar deuren voor het publiek. Het is niet zomaar een vestiging want het is de grootste vestiging van Europa. Het gaat om een zogenaamde conceptstore, waar nieuwe ideeën uitgeprobeerd zullen worden voordat ze wereldwijd worden geïntroduceerd.

Starbucks heeft zich bij de inrichting laten inspireren door de Nederlandse koffiecultuur. Zo is er gekozen voor speculaasvormen en Delfts blauwe tegels aan de muur. In een enorme muurschildering staat de koffiehandel uit de Gouden Eeuw centraal. 'Toch mooi dat we op deze locatie ook een Starbucks vestiging hebben. Dan kunnen we hier ook lekker koffie drinken', aldus een geduldige bezoeker vanochtend.

In 2002 opende Starbucks zijn hoofdkwartier in Amsterdam waar de koffie wordt gebrand, verpakt en verscheept naar meer dan twaalfhonderd vestigingen in Europa en het Midden-Oosten. Op Schiphol en op de grote Nederlandse stations werden vanaf 2007 vestigingen geopend, maar de groen-witte koffiehuizen verschenen pas in 2011 voor het eerst daarbuiten. Deze vestiging is de derde Starbucks in het Nederlandse straatbeeld.