Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Café de Duivel mag weer open

9 maart 2012, 15.38 uur · Aangepast 10 december 2012, 16.48 uur

Café de Duivel in de Reguliersdwarsstraat mag aanstaande maandag haar deuren weer openen.

Dit bevestigt de gemeente vrijdagmiddag. Burgemeester Van der Laan is tevreden genoeg over het veiligheidsplan dat is ingediend voor het café. Een harde eis is dat er elke dag een portier aan de deur moet komen te staan. Tot opluchting van de eigenaar van de Duivel heeft de gemeente een andere eis, een metaaldetectiepoort bij de ingang, laten vallen.

Het café zal maandag nog niet open gaan. 'Daarvoor moeten er nog teveel dingen worden geregeld', aldus Eeuwens. Hij verwacht nog een week nodig te hebben om aan de voorwaarden te voldoen. Maandag 19 maart zouden de deuren dan weer geopend moeten worden.

Eerder werd bekend dat het café van de gemeente pas weer open mocht wanneer er strenge veiligheidsmaatregelen zouden worden getroffen. Eigenaar Eeuwens liet destijds weten dat deze eisen financieel niet haalbaar waren. 

Vorig jaar eind december werd het café gesloten door burgemeester Van der Laan nadat een bezoeker bij een schietpartij zwaargewond raakte. Eerder werd er ook al actie gevoerd, door onder andere Henk Schiffmacher, tegen de sluiting van het café. Ondanks dat het café weer open gaat, zal de supportavond in de Melkweg die onlangs werd georganiseerd gewoon doorgaan.