Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Verdachte Brink's: 'Ik hou niet van geweld'

4 april 2012, 14.08 uur · Aangepast 6 april 2012, 04.40 uur

De 28-jarige Achraf el A. zat vandaag onderuitgezakt in de rechtszaal, terwijl hij de aantijgingen van justitie aanhoorde.

Klein van stuk en gekleed in een groen polo-shirt stond de verdachte vandaag terecht in de eerste pro-formazitting omtrent de gewelddadige overval op een geldtransport van de firma Brink's.

'Ik heb er helemaal niks mee te maken', zei A. vandaag tegen de rechtbank. 'Ik ben inbreker, ga gewoon ergens rustig naar binnen.' Volgens zijn advocaat Maarten Witlox heeft justitie nauwelijks iets substantieels tegen zijn cliënt en wordt het bewijs steeds dunner naarmate het onderzoek vordert. 'Ik hou niet van al dat geweld. Dat gaat veel te ver, dat schieten op agenten. Ik zit voor de tweede keer vast voor iets wat ik niet heb gedaan.'

De nachtelijke overval op Brink's ging met veel geweld gepaard. De overvallers baanden zich met explosieven een weg naar binnen. Op hun vlucht hebben zij vele malen met automatische wapens op de politie geschoten. Een van de twee vluchtauto's crashte ter hoogte van Waardenburg. De auto vloog in brand, een groot deel van de buit ging daarmee in vlammen op. Circa 5,5 miljoen ervan is nog zoek.

Behalve A. zit er nog een verdachte vast. Deze man werd in België aangehouden en is onlangs aan Nederland overgedragen.