Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

VVD wil aanleg Singelgrachtgarage

7 juni 2012, 17.53 uur · Aangepast 8 juni 2012, 10.01 uur

De VVD wil dat er toch een parkeergarage komt bij Theater Bellevue aan de Leidsekade.

De garage zou plaats geven aan 500 auto's en 2000 fietsen. Het Parool schrijft dat VVD-raadslid Stefan de Bruijn in het plan een alternatief ziet voor het plan van de ondergrondse stalling op het Leidseplein, dat vorige maand werd afgeblazen vanwege de hoge kosten.

Stadsdeel Centrum wil nu in plaats van de stalling op het Leidseplein, een ondergrondse stalling onder het Raamplein. Door de bouw van deze stalling zouden wel parkeerplaatsen langs de Singelgracht moeten worden opgeofferd voor de fietsenopslag.

De VVD vindt de stalling bij het Raamplein een slecht idee. 'Stadseel Centrum lost daarmee wel het fietsenprobleem op, maar creëert vervolgens een nog groter probleem voor het parkeren van auto's. Dat is onacceptabel,' aldus de Bruijn.

De plannen voor de Bellevuegarage werden een jaar geleden in de ijskast gezet, omdat stadsdeel West niet meer wilde meebetalen aan het project. De VVD wil nu dat de gemeente de regie overneemt van de stadsdelen. Verantwoordelijk wethouder Eric Wiebes heeft laten weten dat hij het voorstel gaat onderzoeken.