112

NL
V

Wildersbedreiger krijgt boete

11 juli 2012, 14.46 uur · Aangepast 13 juli 2012, 13.35 uur

De voorman van Sharia4Holland die Geert Wilders onlangs met de dood bedreigde is veroordeeld tot een boete van 750 euro.

Dit oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag. Ook kreeg Abu Qasim een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd, met een proeftijd van twee jaar.

Het Openbaar Ministerie eiste woensdag eveneens een voorwaardelijke celstraf van 1 maand, met een proeftijd van twee jaar tegen Qasim, maar wilde ook een werkstraf van 150 uur met aftrek van twee uur voorarrest.

De advocaat van Qasim eiste vrijspraak. 'De komst van de sharia is voor velen illusoir. Wilders kan zich dus in redelijkheid niet doodsbedreigd hebben gevoeld', stelde de raadsman.

Qasim werd eind mei in zijn woonplaats Woerden opgepakt, nadat hij zich een dag eerder op de Dam dreigende had uitgelaten aan het adres van Geert Wilders. Wilders deed aangifte van de uitspraken. De spreker noemde Wilders op de Dam 'hond van de Romeinen' met wie 'we dealen'als Nederland een islamitische staat wordt. Ook adviseerde hij lering te trekken 'uit het geval van Theo van Gogh'.