Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari doet aangifte tegen politie

13 juli 2012, 14.14 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.10 uur

Kickbokser Badr Hari heeft aangifte gedaan tegen het team van de politie dat onderzoek doet naar een ernstige mishandeling tijdens het dancefeest Sensation in de Arena.

Dat laat zijn advocaat Bénédicte Ficq vrijdag weten. Ficq vermoedt dat er 'een open communicatieve verbinding' bestaat tussen het onderzoeksteam en De Telegraaf. De krant berichtte de afgelopen dagen uitvoerig over de mishandeling en het onderzoek.

De raadsvrouw vindt dat verdacht. 'Het verstrekken van opsporingsinformatie door de politie aan journalisten is schending van het ambtsgeheim. Daarom is aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie en is verzocht om een onderzoek van de Rijksrecherche.'

Het is nog onduidelijk of Badr Hari een getuige of verdachte is in het onderzoek. Dat wil het OM ook niet vertellen aan de advocaat, zegt ze tegen AT5. In de berichtgeving van De Telegraaf wordt de bokser volgens Ficq echter al beschouwd als de dader.

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde vrijdagmiddag de aangifte te hebben ontvangen. De hoofdofficier van justitie zal binnenkort beoordelen of er een onderzoek wordt ingesteld naar mogelijke schending van ambtsgeheim.