Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Recherche onderzoekt 'Sensation-lek'

20 juli 2012, 17.51 uur · Aangepast 24 juli 2012, 12.21 uur

De Rijksrecherche gaat een zogeheten oriënterend onderzoek doen naar mogelijk lekken vanuit politie en justitie over de ernstige mishandeling tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena.

Het onderzoek wordt ingesteld in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam, aldus een woordvoerder.

Volgens het parket was de Amsterdamse politie zelf al een onderzoek begonnen naar 'de herkomst van informatie in publicaties in de media', aldus het OM. De Rijksrecherche heeft het onderzoek nu overgenomen en uitgebreid naar meerdere publicaties, in diverse media.

Kickbokser Badr Hari wordt in veel publicaties omschreven als betrokkene bij de mishandeling. Zijn advocaat Bénédicte Ficq liet onlangs al weten dat Hari aangifte heeft gedaan tegen de politie in verband met de vele publicaties. Ficq vermoedt dat er 'een open communicatieve verbinding' bestaat tussen het onderzoeksteam en De Telegraaf.

Telegraaf-journalist John van den Heuvel heeft recentelijk laten weten dat de politie geen informatie naar de krant heeft gelekt in het onderzoek.

De mishandeling deed zich voor op zaterdag 7 juli in een skybox van de ArenA, waar Hari en zijn vriendin Estelle Cruijff op dat moment ook waren. Slachtoffer was een 38-jarige zakenman, die zwaar letsel opliep. De politie onderzoekt onder meer de kleding van Hari op sporen. De kickbokser heeft in de media iedere betrokkenheid bij het geweld ontkend. Voor zover bekend zijn er nog geen verdachten aangehouden in de zaak.