Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bulgaren teisteren flats in Kolenkitbuurt

8 augustus 2012, 11.42 uur · Aangepast 10 augustus 2012, 01.18 uur

Bewoners van verschillende koopflats in de Kolenkitbuurt in West storen zich enorm aan hun nieuwe buren. Bulgaarse arbeidsmigranten.

'Ze maken tot diep in de nacht lawaai, urineren in de lift, poepen in emmers op de stoep en maken veel troep. Ze halen overal grofvuil vandaan en slopen dat om onderdelen te verkopen. De rest laten ze liggen', zegt Paulo Teixeira, voorzitter van de vereniging van eigenaren van zijn flat, in De Telegraaf.

'Busjes rijden af en aan. De politie komt wel regelmatig en deelt boetes uit, maar die kan geen mensen het huis uitzetten', zegt Teixeira. Het probleem speelt volgens De Telegraaf vooral in de Sinjeur Semeynsstraat. Teixeira zelf heeft momenteel 20 Bulgaren onder zich wonen in een woning met vijf slaapkamers. 'Het zijn ideale woningen voor huisjesmelkers', zegt Teixeira.

De vorige voorzitter van de vereniging van eigenaren is gevlucht nadat hij een keer in elkaar werd geslagen. En zo zijn er meer bewoners die maar besluiten te verhuizen. Stadsdeel West gaat vandaag om de tafel met Teixeira.