Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stadsdeel schiet Kwakoe opnieuw te hulp

9 augustus 2012, 13.06 uur · Aangepast 10 augustus 2012, 18.19 uur

Stadsdeel Zuidoost is het noodlijdende Zomerfestival 2012, voorheen Kwakoe, opnieuw te hulp geschoten.

Stichting Kofoe, organisator van het festival, liet eerder deze week al weten niet voldoende geld te hebben om beveiligers en verkeersregelaars te betalen. Hierdoor werd het traditionele voetbaltoernooi afgelopen weekend al afgelast.

Het stadsdeel heeft nu besloten garant te staan voor de kosten van de beveiliging, gedurende de rest van het festival. In een persbericht laat Zuidoost weten dit besluit te hebben genomen om de openbare orde en veiligheid niet in gevaar te laten komen. Het afgelasten van het festival was voor Zuidoost geen optie. 'Bij het intrekken van de vergunning zou onevenredig veel materiële schade voor de (kleine) lokale kraamhouders en ondernemers ontstaan'.

Het gaat om een bedrag van 60.000 euro, maar het stadsdeel benadrukt dat de uiteindelijke kosten voor rekeing van Stichting Kofoe blijven. Oppositiepartijen zijn echter sceptisch. 'Ik heb er geen vertrouwen in dat het geld terugkomt', stelt CDA'er Henk de Boer. 'Ik ben het eigenlijk behoorlijk zat. In het begin vond ik Kofoe een goede organisatie, maar het vertrouwen is nu wel weg'.

Ook D66-OZO vreest dat het garantiebedrag uiteindelijk verdampt. 'Dit wordt waarschijnlijk gewoon een subsidie', stelt Mart van der Wiel. 'Het begint een beetje op chantage te lijken. Als de organisatie het geld niet krijgt, riskeer je een volksopstand. Zo wil ik ook wel een festival organiseren'.

In het verleden kampte festival Kwakoe al meerdere malen met financiële problemen.