Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aangifte tégen belaagde ambulancebroeder

12 augustus 2012, 19.05 uur · Aangepast 19 augustus 2012, 21.18 uur

Eén van de mannen die zaterdagavond ambulancebroeders belaagden in Noord, doet aangifte tegen de politie en één van de broeders.

Dat vertelt hij aan AT5. Volgens hem zit het verhaal net iets anders dan de politie vertelt. Naar eigen zeggen was hij zelf druk in de weer met het bieden van eerste hulp aan een zwangere vrouw toen de ambulance arriveerde. 'Een broeder loopt naar mij toe en vraagt mij of ik in de auto zat. Ik leg hem uit dat ik in de auto achter hem zat en dat ik hulp verleen. Even later stelt hij dezelfde vraag en herhaal ik het en zegt hij dat ik net vertelde dat ik passagier van de geraakte auto ben. Ik ben emotioneel en irriteer mij daar aan en leg hem uit dat ik dat niet gezegd heb. Er komt een agent aan die mij wegduwt. Ik wijs hem er op dat hij mij niet mag aanraken', vertelt de man.

Volgens de man, op de beelden van het incident verwikkeld is in een opstootje met agenten en een broeder, deed juist één van de ambulancemedewerkers agressief. 'Hij stormt agressief op mij af en begint te schreeuwen en ook ik schreeuw tegen hem. Binnen een paar seconden grijpt hij mij met twee handen naar mijn keel en knijpt met volle kracht dicht', zegt hij. Hij zou door het naar de grond werken van de politie zijn evenwicht hebben verloren en zijn patellapees hebben afgescheurd. 'Verder heb ik striemen en bloeduitstortingen rond mijn keel opgelopen', aldus de man.

Verschillende getuigen meldden gisteravond al aan AT5 dat de ambulancebroeder ook agressief zou zijn overgekomen. De man, overigens niet de 32-jarige arrestant, doet aangifte tegen de broeder en betrokken agenten.