Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kort geding om ontruiming Kwakoe

14 augustus 2012, 11.09 uur · Aangepast 16 augustus 2012, 18.20 uur

De vereniging van standhouders wil mogelijk een kort geding aanspannen om de ontruiming van Kwakoe te stoppen.

Dat heeft de voorzitter van de standhoudersvereniging laten weten aan AT5. Op dit moment voert hij gesprekken met een advocaat om te kijken of het zomerfestival alsnog door kan gaan. Gisteren werd bekend dat 'Witte Tenten', die een groot deel van de tenten op Kwakoe bezit, vandaag begint met de ontruiming.

Zij doen dit omdat stichting Kofoe, die het festival organiseert, weigerde inzage te geven in de inkomsten en uitgaven van het festival. Door het vroegtijdig stoppen verwachten zij 1,5 ton aan inkomsten mis te lopen.

Er is al langer rumoer rondom Kwakoe dit jaar. Het voetbaltoernooi werd vorig weekend afgelast en wegens geldgebrek moest het stadsdeel garant staan voor 60.000 euro. Daarnaast werd donderdag de grote manifestatietent al afgebroken door Witte Tenten.

Aankomend weekend zou het laatste weekend van Kwakoe zijn. Standhouders hebben emotioneel gereageerd op de ontruiming. Bovendien hebben zij al betaald voor hun plek op Kwakoe en lopen daardoor veel inkomsten mis. Met een kort geding hopen zij de ontruiming alsnog te stoppen.