Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toch nog hoop voor Kwakoe

14 augustus 2012, 18.26 uur · Aangepast 17 augustus 2012, 10.45 uur

Het lijkt erop dat Kwakoe komend weekend mogelijk toch door kan gaan.

Maandag nog kondigde tentverhuurder Witte Tenten aan de stekker uit het zomerfestival te willen trekken. Het bedrijf dreigde namelijk op te draaien voor de financiële problemen van het festival en besloot het festivalterrein, met nog een weekend te gaan, af te gaan breken.

Witte Tenten claimt zo'n anderhalve ton mis te lopen door alle problemen en wilde daarom dinsdagmiddag het festivalterrein ontruimen. De standhouders van Kwakoe waren het daar natuurlijk niet mee eens, en daarom zou er vanmiddag een kort geding dienen tussen de standhouders en Witte Tenten.

Dit kort geding blijkt echter nooit te zijn doorgegaan. Wel is er dinsdagmiddag intensief overlegd tussen Witte Tenten en festivalorganisator Kofoe. Er is echter nog geen definitief uitsluitsel over de status van het festival, omdat de standhouders nog even bedenktijd willen. Alle partijen hebben van de rechter tot woensdagmiddag de tijd gekregen om er uit te komen.

Na de Gay Pride en de Uitmarkt is Kwakoe het grootste georganiseerde evenement van de stad. De organisatie ervan ging de afgelopen jaren steeds met veel gedoe gepaard, vooral op financieel gebied. Vorig jaar ging het festival zelfs helemaal niet door. Dit jaar keerde Kwakoe weer terug, maar het geruzie dus ook. Het multiculturele festival zou vijf weekenden achter elkaar plaatsvinden en komend weekend eindigen.