Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Oud-president Suriname bemiddelt rond Kwakoe

15 augustus 2012, 09.34 uur · Aangepast 17 augustus 2012, 16.43 uur

Niemand minder dan Jules Wijdenbosch, de oud-president van Suriname, trad dinsdag als bemiddelaar op tussen de standhouders van Kwakoe en tentverhuurder Witte Tenten.

Wijdenbosch heeft als mediator bemiddeld tussen tentverhuurder Witte Tenten, de standhouders van Kwakoe en de festivalorganisatie Kofoe om zo te proberen het laatste weekend van het festival toch door te laten gaan.

Kwakoe dreigt namelijk voortijdig te worden afgebroken door een financieel conflict tussen tentverhuurder Witte Tenten en Kofoe. Om dit te voorkomen spanden de standhouders van Kwakoe dinsdag een kort geding aan, maar op het laatste moment werd toch weer besloten met alle partijen om tafel te gaan zitten.

UPDATE 11:30 uur. De uitkomst van de gesprekken, en daarmee het antwoord op de vraag of de bemiddeling van Wijdenbosch succesvol is gebleken, laat nog even op zich wachten. De advocaat van Kofoe, Machteld Roethof, laat aan AT5 weten dat de zaak is aangehouden. Een eventueel kort geding, dat zal volgen als het overleg tussen de drie partijen op niets uitloopt, zal pas vrijdag plaatsvinden.

Na de Gay Pride en de Uitmarkt is Kwakoe het grootste georganiseerde evenement van de stad. De organisatie ervan ging de afgelopen jaren steeds met veel gedoe gepaard, vooral op financieel gebied. Vorig jaar ging het festival zelfs helemaal niet door. Dit jaar keerde Kwakoe weer terug, maar het geruzie dus ook. Het multiculturele festival zou vijf weekenden achter elkaar plaatsvinden en komend weekend eindigen.