Whatsapp

Politiek

Ook centrale stad zegde Kwakoe hulp toe

21 augustus 2012, 16.43 uur · Aangepast 22 augustus 2012, 09.29 uur

Tijdens het zomerreces blijkt er een ingelaste bijeenkomst te zijn geweest waarin stadsdeel Zuidoost de centrale stad vroeg om bij te springen inzake festival Kwakoe.

Het college beloofde het stadsdeel hierin maximaal 45.000 euro te betalen om de veiligheid van het festival te garanderen, als daarover goed financieel verantwoording zou worden afgelegd.

Maar dat blijkt niet te zijn gebeurd en voorlopig betaalt de centrale stad dus geen cent. 'Zonder dat duidelijk was of vaststond dat er aan alle voorwaarden die tijdens het gesprek met de burgemeester waren overeengekomen was voldaan, heeft het staddeel een beperke garantie verstrekt', stelt het College. Er volgt nu overleg met stadsdeel Zuidoost over de situatie, waarna duidelijk moet worden of de centrale stad alsnog met het toegezegde geld over de brug komt.

In een brief laat loco-burgemeester Eric van der Burg verder weten volgend jaar hard in te grijpen: 'Het College vindt dat het Zomerfestival een professionelere organisatie verdient. De ervaringen van het afgelopen zomerfestival maken een grondige evaluatie noodzakelijk, waaraan consequenties verbonden moeten worden', stelt Van der Burg.

Het Kwakoe-festival werd afgelopen weekend afgesloten. Niet voor het eerst waren er dit jaar veel financiele problemen. Na afloop resteert nog een schuld van ruim 50.000 euro bij het stadsdeel en 150.000 euro bij tentverhuurder Witte tenten.

Fractievoorzitter Laurens Ivens van de SP vindt dat stadsdeel Zuidoost er een zooitje van heeft gemaakt en wil ingrijpen. Ivens heeft hier vragen over gesteld aan wethouder Carolien Gehrels. Maar gezien de brief van Van der Burg lijkt het er nu al op dat Kwakoe volgend jaar flink op de schop gaat.

Whatsapp