Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Schop drugsslikkers van het festivalterrein'

6 september 2012, 10.31 uur · Aangepast 7 september 2012, 16.24 uur

De VVD wil dat drugsgebruikers op festivals direct verwijderd worden van het terrein. Undercoverpersoneel van de gemeente moet de feestbeesten opsporen.

Dat meldt Metro. 'Op papier geldt er een zerotolerancebeleid waarbij harddrugsgebruik op festivals bestreden wordt, maar in de praktijk valt dat vies tegen. Steeds meer bezoekers komen met harddrugs binnen', zegt Daniel van der Ree, raadslid van de VVD.

Een aantal studenten binnen de VVD heeft de afgelopen tijd een aantal festivals bezocht. Volgens de studenten gebruiken festivalgangers steeds meer drugs en doen ze dit steeds jonger. 'Ook moet Amsterdam steviger optreden tegen het groeiend gebruik van GHB, een zeer gevaarlijke harddrug', aldus Van der Ree.

Van der Ree komt binnenkort zelf met een voorstel voor undercoverspeurneuzen die drugsgebruikers direct van het festival terrein schoppen. De organisatoren van verschillende festivals in Amsterdam laten aan Metro weten dat er juist al heel veel preventie plaatsvindt en dat Van der Ree 'blijkbaar niet op de hoogte' is.