Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Demonstratie tegen Singelgrachtgarage

12 september 2012, 11.08 uur · Aangepast 12 september 2012, 14.25 uur

Dinsdagavond rond 19.00 uur hebben buurtbewoners bij het Stadsdeelkantoor in West gedemonstreerd tegen de komst van de Singelgrachtgarage.

Zo'n 175 buurtbewoners uit de Frederik Hendrikbuurt en uit de Jordaan lieten met onder andere spandoeken met daarop verschillende teksten weten dat zij tegen de komst van de garage op de Singelgracht zijn.

Tijdens een raadsvergadering die dinsdagavond plaatsvond werden enkele vragen gesteld aan negen insprekers. Buurtbewoners zijn onder andere tegen de bouw van de garage omdat er volgens hen in dit deel van de buurt geen parkeerprobleem is, er een onveilige verkeerssituatie op het Frederik Hendrikplein zou kunnen ontstaan en het een ongezond plan is die de lucht verpest in de buurt. Een referendum heeft duidelijk gemaakt dat de meerderheid van de buurt tegen de parkeergarage is.

In de parkeergarage onder de Singelgracht werken stadsdeel Centrum en stadsdeel West samen aan de voorbereiding van de bouw van de Singelgrachtgarage. In de garage komen 800 parkeerplekken voor bewoners en bezoekers. Volgens de huidige planning start de bouw van de garage in 2015.

Klik hier voor meer foto's van de demonstratie.