Stad

NL
V

Kinderboerderij West verdwijnt

26 september 2012, 14.22 uur · Aangepast 14 oktober 2012, 19.12 uur

In stadsdeel West verdwijnt een van de drie kinderboerderijen.

Dit laat het stadsdeel weten in een persbericht. Kinderboerderij Nieuw Bos en Lommer aan het Wachterliedplantsoen sluit de deuren. De dieren van de kinderboerderij worden verplaatst naar andere boerderijen. Door de sluiting blijven er nog twee kinderboerderijen over in het stadsdeel: Kinderboerderij Westerpark en de Zimmerhoeve.

Het stadsdeel sluit de boerderij vanwege een gebrek aan geld. Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer laat weten dat er 'te weinig geld is om de huidige drie kinderboerderijen in West op een verantwoorde manier te handhaven. Op deze manier doorgaan gaat ten koste van het welzijn van de dieren. Daarom hebben we besloten met twee kinderboerderijen verder te gaan.'

Door de sluiting ontstaat er op het Wachterliedplantsoen ruimte voor een andere, goedkopere, inrichting van het terrein. Hiervoor stelt het dagelijks bestuur een eenmalig bedrag beschikbaar van 50.000 euro. Ook wordt jaarlijks een bedrag van 25.000 euro beschikbaar gesteld voor activiteiten op het gebied van natuur en milieu, aldus het stadsdeel.