112

NL
V

Hondje gruwelijk mishandeld

30 september 2012, 16.58 uur · Aangepast 25 maart 2013, 12.05 uur

Een dierenbeul heeft afgelopen week in Duivendrecht met chirurgische precisie een stuk huid van een hondje afgesneden.

Het hondje Chico ontsnapte afgelopen woensdag even aan de aandacht van zijn baasje en glipte de straat op. Toen Chico twee uur later terugkwam, wist zijn baasje niet wat zij zag. Hij bleek gruwelijk te zijn mishandeld.

Het hondje heeft een dure operatie nodig maar dat kan zijn baasje niet betalen. Chico moet nu elke dag naar de dierenarts om de wond te laten behandelen en om zijn verband te verschonen. Met de nodige pijnstillers en andere medicijnen lijkt de viervoeter zich goed te houden. Een alternatief is dat hij maandenlang elke dag naar de dierenarts moet voor een pijnlijke verbandwissel. De kosten daarvan lopen ook behoorlijk hoog op.

Het stuk huid is met chirurgische precisie losgesneden zonder het spierweefsel te beschadigen. Volgens de dierenarts lijkt het er dan ook op dat de dader goed wist waar hij mee bezig was.

Mocht u iets gezien hebben of weet u iets van dit gruwelijke voorval dan kunt u dat aan ons laten weten per mail aan [email protected] En als u Chico wilt helpen dan kunt u ook contact met met ons opnemen voor de gegevens van zijn baasje.