Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Nieuw-West wil opvang voor vluchtelingen

1 oktober 2012, 12.06 uur · Aangepast 12 oktober 2012, 17.24 uur

Een grote meerderheid van de stadsdeelraad in Nieuw-West roept op tot een menswaardige opvang van de uitgeprocedeerde asielzoekers die sinds dinsdag een tentenkamp hebben opgeslagen in Osdorp.

In de tentjes aan de Notweg bivakkeren inmiddels 20 tot 30 asielzoekers. De stadsdeelfracties van PvdA, D66, GroenLinks, SP, BNW81, Tulpen voor Amsterdam, fractie Akyol en fractie Spork roepen het stadsbestuur op om te zorgen voor een menswaardige opvang van de vluchtelingen.

'Zoals we na een persoonlijk bezoek hebben kunnen constateren zijn er geen fatsoenlijke sanitaire voorzieningen. Douches zijn er niet en het toilet bestaat uit een stuk triplexhout met een emmer eronder. Ook zijn de tenten niet bestand tegen de regen', schrijven de partijen in een open brief aan de burgemeester en wethouders.

'Daar komt bij dat dit alles plaatsvindt in een buurt die het al niet makkelijk heeft. Er werd de afgelopen tijd juist hard gewerkt om meer samenhang in de buurt te creëren, maar dit werkt averechts', vervolgen de politici. Ze willen zich niet uitspreken over de vraag of de vluchtelingen in Nederland mogen blijven. 'Wat wij wel vragen is om te zorgen voor een zeer spoedige oplossing van het probleem.'

De VVD wil het tentenkamp zo snel mogelijk opdoeken. Desnoods moet het ontruimd worden.