Start van hoofdcontent

Stad

nl

DJ Jean looft beloning uit na diefstal

11 oktober 2012, 17.49 uur · Aangepast 14 oktober 2012, 12.50 uur

DJ Jean is bestolen van een waardevolle CD-map. Hij looft nu een beloning van duizend euro uit aan degene die zijn collectie terugvindt.

Afgelopen zaterdagnacht draaide DJ Jean, een pseudoniem van Jan Engelaar, tijdens een feest in Club Air. Toen hij rond een uur of vijf samen met een vriend naar huis reed, kwam hij er achter dat hij zijn telefoon was vergeten. Naar eigen zeggen reed hij vervolgens met hoge snelheid terug naar Club Air om zijn telefoon op te halen. Hij parkeerde zijn auto tijdelijk op de Blauwbrug terwijl zijn vriend in de auto bleef zitten.

Nadat zijn vriend er achter kwam dat de telefoon tóch in de auto bleek te liggen, stapte hij uit om DJ Jean hierop te attenderen. In zijn enthousiasme vergat hij hierbij echter de auto op slot te doen. Wanneer de DJ en zijn vriend terugkomen bij het voertuig bleek deze omringd door veel agenten en zelfs ME. 'De auto was omsingeld met ME en politiebusjes, echt een stuk of twintig agenten', aldus de verbaasde DJ.

De politie bleek gealarmeerd door een taxichauffeur die een auto, met daarin gemaskerde mannen, met hoge snelheid voorbij zag komen. Engelaar kon de politie snel geruststellen; zijn vriend was geschminkt omdat hij die avond het feest als clown doorbracht.

Kort daarna kwam de DJ er tot zijn grote schrik achter dat iemand zijn tas van de achterbank had meegenomen. In de tas zaten behalve zijn portemonnee, een hoofdtelefoon en zijn sleutelbos ook een groot aantal waardevolle CD's. Met hulp van de reeds aanwezige politieagenten werden de meeste eigendommen in de omgeving teruggevonden.

Het belangrijkste, zijn waardevolle CD's waaronder enkele classics waar hij geen back-up van heeft, vond hij alleen niet terug. 'De CD-tas heeft onschatbare waarde voor mij. Dat is niet in waarde uit te drukken. Ik ben er dood en doodziek van.' Daarom looft DJ Jean nu een beloning van 1000 euro uit voor degene die hem aan zijn kostbare CD's kan helpen. De DJ gaat nog aangifte doen.