Start van hoofdcontent

Cultuur

NL
V

Amsterdam Dance Event barst los

17 oktober 2012, 09.44 uur · Aangepast 18 oktober 2012, 14.39 uur

Zo'n beetje de hele internationale dancescene strijkt vanaf woensdag neer in de stad voor het jaarlijkse Amsterdam Dance Event (ADE).

Organisator Buma verwacht zo'n 200.000 bezoekers en meer dan 3.500 muziekexperts uit 65 landen op 's werelds meest toonaangevende conferentie over elektronische muziek en het grootste clubfestival ter wereld.

De 17e editie van het festival duurt tot en met zondag en telt dit jaar een extra dag. In totaal staat een recordaantal van 300 evenementen in de avonduren op het programma, verspreid over 75 clubs. Overdag is het ADE voor de professionals, met onder meer conferenties over bijvoorbeeld muziek en technologie, visuals, nieuw talent en educatie van studenten.

Ruim 1.700 artiesten laten van zich horen op het festival, onder wie Armin van Buuren, Afrojack, David Guetta en Fatboy Slim.

Op vrijdag wordt verder de beste dj ter wereld bekendgemaakt. Vorig jaar ging Fransman David Guetta er met de eer vandoor tijdens de uitreiking van de zogeheten DJ Mag top 100 Awards.