Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Liquidatie Antwerpen vanwege ripdeal'

22 oktober 2012, 16.35 uur · Aangepast 23 oktober 2012, 13.00 uur

Najib B. (34) die donderdag werd doodgeschoten in Antwerpen, was waarschijnlijk betrokken bij een ripdeal met 200 kilo cocaïne.

Verschillende media en bronnen melden dat B., beter bekend als 'Bo', een belangrijke positie had in het netwerk van de Antiliaanse topcrimineel Gwenette Martha (op de foto). Donderdag werd hij in een hotel in Antwerpen koelbloedig omgelegd.

'Het heeft er alle schijn van dat de moord op Bo het gevolg is van een aanslepend conflict over een partij van 200 kilo cocaïne', meldt misdaadwebsite Camilleri. 'Enkele Antwerpse bendeleden van Gwenette Martha zouden de partij hebben gestolen van een andere organisatie uit Amsterdam. Toen ze dat vernamen, stuurden de Amsterdammers Colombiaanse en Antilliaanse huurmoordenaars naar de Borgerhoutse familie El Yousfi, bijgenaamd de Turtles.'

Het Parool meldt maandag dat B. wel een bekende was van de politie, maar dat hij maar een klein strafblad had. De auto waarin de schutters vluchtten is inmiddels gevonden in Turnhout. De daders zijn nog spoorloos.