Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Facebook: Amsterdam is Stadion Feijenoord

30 oktober 2012, 14.22 uur · Aangepast 1 november 2012, 12.33 uur

Er gebeurt iets raars op Facebook. Als je als woonplaats 'Amsterdam' hebt ingevuld, is de kans groot dat de link nu naar 'Stadion Feijenoord' verwijst.

De populairste pagina voor Amsterdam verwijst nu dus door naar een pagina over één of ander stadion in Rotterdam. Veel Amsterdammers vinden dit op zijn zachtst gezegd 'niet leuk'. De tip kwam binnen via deze website en inderdaad, ook redacteuren van AT5 blijken opeens in Stadion Feijenoord te wonen. En ook berichten en foto's die in de buurt van Amsterdam zijn genomen, verschijnen nu in de buurt van Stadion Feijenoord.

Er zijn dan ook boze reacties op de pagina. 'Oprotte met je stadion kakkerlakken mafkees, als ik op amsterdam druk krijg ik deze bullshit', schrijft Mike. 'Hoe haal ik deze kakkerlakken zooi van me pagina??? ik als geboren en getogen amsterdammer wil niks te maken hebben met deze kutzooi...:@', aldus Suzanne.

Facebook denkt momenteel dat de pagina 'Stadion Feijenoord' een duplicaat is van 'Amsterdam, Netherlands' en dat die daarom best samen te voegen zijn. Gelukkig kun je het ook weer terugdraaien, kijk hier hoe. Massaal even doen natuurlijk.