Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax bekert moeizaam langs ONS Sneek

31 oktober 2012, 23.39 uur · Aangepast 11 november 2012, 14.53 uur

Ajax heeft woensdag met veel moeite gewonnen bij ONS Sneek.

Op eigen veld werden de amateurs uit Friesland in het bekertoernooi verslagen met slechts 2-0. De Amsterdammers, die niet in hun sterkste samenstelling aantraden, namen pas in de slotfase afstand.

In de eerste helft liet Ajax weinig zien. Twee mogelijkheden waren er voor de Amsterdammers, meer niet. Danny Hoesen knalde buiten bereik van doelman Ivan Landlust op de lat, Viktor Fischer zag een schot in aardige positie mislukken. Dat was het wel zo ongeveer.

De Boer had er voor gekozen wat onbekendere spelers een kans te geven. Zo stonden bijvoorbeeld Ruben Ligeon, Joël Veltman en Stefano Denswil in de basis. Tweede doelman Jasper Cillessen was in Friesland eerste keus. Christian Eriksen en Ryan Babel zaten op de bank, vaste waarden als Niklas Moisander, Ricardo van Rhijn, Christian Poulsen, Kenneth Vermeer en Siem de Jong waren er helemaal niet bij.

Met Miralem Sulejmani voor Derk Boerrigter probeerde Ajax de amateurs na de hervatting wat meer onder druk te zetten. Er was wel sprake van een overwicht, maar kansen leverde dat aanvankelijk nauwelijks op. Af en toe was Sneek zelfs in de gelegenheid er even uit te komen. Arnold Herder schoot bij één van de uitvallen naast.

Na 70 minuten voelde De Boer zich geroepen toch maar Eriksen in te zetten. Dat gaf Ajax wat meer daadkracht. In de 74e minuut stuurde de Deen landgenoot Viktor Fischer de diepte in, die de doelman beheerst omspeelde en voor de openingstreffer zorgde. Stefano Denswil maakte er 2-0 van. Ook Ryan Babel viel nog in bij Ajax.