Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Buren bestormd pand West krijgen brief

3 november 2012, 15.26 uur · Aangepast 7 november 2012, 14.32 uur

Buurtbewoners van het pand aan de Kinkerstraat in West, dat afgelopen donderdag bestormd werd, hebben vandaag een brief in de bus gekregen van de bewoners van de woning.

Het verhaal van de politie was dat zij een melding kregen van geweld in de woning, maar dat er in de woning niemand opendeed. De brandweer arriveerde om de woning te openen, maar de politie kon in de woning geen sporen van een misdrijf vinden. Toen de politie weer wilde vertrekken, probeerde een groep van ongeveer dertig personen naar binnen te dringen. De politie arresteerde verschillende mensen wegens belemmering.

In de brief die buurtbewoners vandaag kregen, staat een andere versie van het verhaal. Iemand zou een valse melding hebben gedaan van moord, waarna de politie de woning binnendrong en 'zonder pardon' mensen arresteerde. 'Wij, de bewoners van het bestormde pand, zijn boos en teleurgesteld over het agressieve optreden van de politie, de foutieve berichten in de media, en het feit dat er kennelijk iemand misbruik van een noodhulplijn gemaakt heeft,' aldus de bewoners.