Politiek

NL
V

Vluchtelingen Notweg gaan niet weg

4 november 2012, 16.49 uur · Aangepast 21 maart 2013, 12.45 uur

Ondanks dat burgemeester Van der Laan heeft geëist dat het tentenkamp aan de Notweg moet inkrimpen, heeft vandaag nog geen vluchteling het kamp verlaten.

Vrijdag zei Van der Laan in het programma 'Het Gesprek met de Burgemeester' dat hij wil dat het vluchtelingenkamp zo snel mogelijk inkrimpt. Ook zei de burgemeester vrijdag al dat er onvoldoende winteropvang is voor alle vluchtelingen.

Momenteel zitten er ruim 90 asielzoekers terwijl er volgens Van der Laan maar plaats is voor 60 mensen. De burgemeester wilde dat de asielzoekers vandaag met een plan zouden komen om het kamp te verkleinen maar daar werken de asielzoekers dus niet aan mee. 

Sommige buurtbewoners ervaren overlast van het kamp maar anderen vinden juist dat de vluchtelingen moeten worden geholpen en dat Van der Laan een oplossing moet bieden. 'Het is volledig oneerlijk dat de buurt hier voor op moet draaien. De gemeente moet wat doen en de burgemeester. Hij moet onderdak bieden, hij doet alsof zijn neus bloedt (...). Hij wil de oplossing niet vinden voor deze mensen', aldus een sympathisante tegenover AT5.