Start van hoofdcontent

112

NL
V

Gijzelingsbericht teletekst, 4 arrestaties

8 november 2012, 22.40 uur · Aangepast 10 november 2012, 11.31 uur

De politie heeft donderdagavond onderzoek gedaan bij een woning aan het Korte Water in Osdorp na een melding van een gijzeling op RTL teletekst.

Op de zogenaamde knuffelmuur, een teletekstpagina van RTL waar sms-berichten naartoe kunnen worden gestuurd, stond donderdagavond een verontrustende oproep te lezen.

'John van M. aub bel politie, zit nu in Amsterdam West Osdorp straat Kortewater. Wordt gegijzeld door ene Hamza, Marokkaan. Zit onder de blauwe plekken, hij wil me laten werken. GHB in drank, werd wakker in Amsterdam. Mis je, help me, loopt fout af.'

Toen een verslaggever van AT5 een kijkje ging nemen in de straat was de politie daar inderdaad bezig om aanhoudingen te verrichten. Hoewel een woordvoerder van de politie vrijdagmorgen nog niet kan bevestigen dat de arrestaties van donderdagavond direct verband houden met de noodkreet op teletekst, wil een zegsman wel kwijt dat er in totaal vier mensen zijn aangehouden.

Het gaat om de 61-jarige bewoner van het pand. Twee daar, of in de directe omgeving, aanwezige mannen van 31 en 28 en een vrouw van 21 jaar. Het viertal wordt verdacht van betrokkenheid bij een gijzeling.

Ook werd er een 26-jarige vrouw aangetroffen in de woning. Verdere details ontbreken nog in de zaak. De politie sluit niet uit dat er nog meer arrestaties volgen.