Start van hoofdcontent

Stad

nl

Extreem-rechts sluit vluchtelingen Notweg op

14 november 2012, 13.08 uur · Aangepast 21 maart 2013, 12.46 uur

De vluchtelingen in het tentenkamp aan de Notweg in Osdorp zijn afgelopen nacht opgesloten.

Om het tentenkamp staat namelijk een metalen hek met maar één toegang. In de nacht van dinsdag op woensdag hebben leden van de extreem-rechtse actiegroep Voorpost een slot gehangen om het hek, waardoor de vluchtelingen niet meer van het terrein af konden.

Een huisartsenpost in de buurt ontdekte dat de vluchtelingen ingesloten zaten en belde de politie. De politie verwijderde het slot. Inmiddels hebben de vluchtelingen zelf het hek vastgemaakt met een eigen slot, maar dan zo dat hij juist niet meer zo makkelijk te sluiten is (zie foto).

De woordvoerder van de burgemeester laat weten dat er over de actie een e-mail rond ging die was ondertekend door de nationalistische actiegroep Voorpost. In het bericht wordt gesteld dat 'de illegalen het land uit moeten'. De woordvoerder vindt de actie 'onaanvaardbaar'.

Volgens Voorpost zelf gaat het om sympathisanten van hun organisatie, maar lijkt de actie wel leuk te vinden. De nationalisten noemen het kamp een 'stinkende open wond in Amsterdam West'. Moet natuurlijk 'Nieuw-West' zijn.