Start van hoofdcontent

Stad

nl

PVV stelt kamervragen over moslimwoningen

24 november 2012, 18.27 uur · Aangepast 26 november 2012, 13.14 uur

De PVV heeft kamervragen gesteld over de zogenaamde 'halalwoningen', woningen in Amsterdam die speciaal aan de woonwensen van moslims voldoen.

Het Parool meldde vandaag dat woningcorporatie Eigen Haard een wooncomplex met 188 appartementen in Bos en Lommer heeft gerenoveerd. Daarbij is op verregaande wijze rekening gehouden met de woonwensen van de overwegend islamitische bewoners. De woningen hebben een speciale mannenruimte, een satellietschotel voor 800 internationale zenders en een inbouwkast voor schoenen.

PVV-leider Geert Wilders uit zijn ongenoegen op Twitter: Totale idiotie: moslimhalalwoningen in A'dam. Wie dat wil kan beter naar Saudi-Arabie vertrekken. #stopislamisering'.

Op de website van de PVV staat daarnaast te lezen: 'Ouderen moeten soms jaren wachten op een simpele aanpassing van bijvoorbeeld toilet of douche, maar zodra het gaat om de eisen van de islam buigt men direct. Daarnaast is de middeleeuwse sekse-apartheid van aparte ruimtes voor mannen en vrouwen en gangen waar vrouwen mannen niet tegen het lijf kunnen lopen, simpelweg achterlijk. En ook nog eens gesubsidieerd'.

Dit artikel verscheen eerder op Parool.nl