0
Whatsapp

112

Mishandelde grensrechter overleden

3 december 2012, 17.19 uur · Aangepast 10 december 2012, 22.50 uur

De grensrechter die afgelopen zondagmiddag ernstig werd mishandeld door drie voetballers van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten is maandagmiddag overleden.

De Almeerse voetbalclub Buitenboys heeft gemeld dat de 41-jarige grensrechter die zondag werd gemolesteerd, maandag rond half 6 is overleden, in het bijzijn van zijn familie. Buitenboys heeft ook de naam van de grensrechter bekendgemaakt: het gaat om Richard Nieuwenhuizen.

Nieuwenhuizen, volgens RTL Nieuws een vader van een van spelers op het veld, werd onder meer tegen zijn hoofd getrapt en is een paar uur hierna onwel geworden en naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie heeft naar aanleiding van de mishandeling drie jongens van 15 en 16 jaar opgepakt. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De grensrechter vlagde zondag bij een wedstrijd van Buitenboys B3 uit Almere tegen Nieuw Sloten B1 uit Amsterdam. Een aantal voetballers van 15 en 16 jaar oud van Nieuw Sloten belaagde de grensrechter tijdens de wedstrijd. De man werd geschopt en geslagen en zette het op een lopen.

De jongens achterhaalden het slachtoffer echter en mishandelden hem opnieuw. Een paar uur na het geweld werd de man onwel en zakte in elkaar. Daarna is hij met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Whatsapp