Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Kamervragen PVV over Huygens College

20 december 2012, 16.15 uur · Aangepast 21 december 2012, 21.37 uur

De PVV heeft Kamervragen gesteld over de situatie op het Huygens College in West.

De gemeente Amsterdam liet donderdag weten in gesprek te willen gaan met de leiding van het Huygens College over de aanpak van overlast die leerlingen in de buurt veroorzaken. Omwonenden zijn de incidenten zat.

Onderwijswethouder Pieter Hilhorst heeft gesproken met een omwonende. Die vertelde dat zijn vriendin, buurvrouw en dochter recent zijn aangevallen door een groep meiden van Marokkaanse afkomst. De vrouwen zouden zijn bespuugd, geschopt en geslagen.

De PVV valt vooral over het feit dat de school politiehulp zou hebben geweigerd, zoals De Telegraaf donderdagmorgen schreef. De partij roept onder meer op om het schoolbestuur op te laten stappen.

Het Huygens College liet donderdagmorgen juist weten een gesprek met de gemeente 'een goed plan' te vinden. Volgens een woordvoerder is er donderdag nog overleg met alle betrokken partijen om te kijken hoe de problemen zijn aan te pakken. 'De school is formeel niet verantwoordelijk voor wat er in de buurt gebeurt, maar we vóelen ons natuurlijk wel verantwoordelijk voor het gedrag van onze leerlingen.'