112

NL
V

'Constructief gesprek' met Huygens College

20 december 2012, 19.24 uur · Aangepast 21 december 2012, 14.00 uur

Een delegatie van de gemeente heeft donderdag een 'constructief gesprek' gevoerd met de directie van het Huygens College.

Dit laat een woordvoerder weten. Met het gesprek hopen de stad en het college de veiligheidssituatie rondom de school te verbeteren.

Tot het overleg werd besloten na aanhoudende klachten uit de buurt over overlast door leerlingen. De problemen met intimiderend gedrag spelen al langer, stelde een gemeentewoordvoerster donderdagochtend al. Onderwijswethouder Pieter Hilhorst heeft gesproken met een omwonende. Die vertelde dat zijn vriendin, buurvrouw en dochter recent zijn aangevallen door een groep meiden van Marokkaanse afkomst. De vrouwen zouden zijn bespuugd, geschopt en geslagen

Direct na de kerstvakantie wordt met de schoolleiding, de gemeente, het stadsdeel, leerplichtambtenaren en politie geïnventariseerd wat nodig is op het Huygens College. Op basis van die bevindingen wordt een pakket aan maatregelen samengesteld. Als uit de inventarisatie blijkt dat de inzet van een schoolveiligheidsteam nodig is, dan stemt de school hiermee in. 'De school heeft aangegeven een sterke vermindering van overlast te willen', aldus de gemeente.