Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Dode en zwaargewonde na schietpartij West

30 december 2012, 00.39 uur · Aangepast 11 februari 2013, 18.05 uur

In de Staatsliedenbuurt is zaterdagavond op meerdere plaatsen geschoten.

Bij de schietpartij is een dode gevallen. Het gaat om een man. Een tweede persoon is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, nadat het slachtoffer werd gevonden in de Van Bossestraat. Ook twee motoragenten zijn beschoten.

Bij de schietpartij zijn waarschijnlijk meerdere schutters betrokken. De politie is naar hen op zoek, onder meer in Geuzenveld werd zaterdagavond intensief gezocht. Hier zijn verschillende straten afgezet.

De agenten zijn beschoten op de Haarlemmerweg. De verdachten zijn in westelijke richting gevlucht. Waar het lichaam van de doodgeschoten man is gevonden, wil de politie niet zeggen.

Tegenover de NOS meldt een getuige dat een terreinwagen (foto) werd achtervolgd door een andere auto. Die reed tegen zijn voorligger aan. Na de botsing stapten de passagiers van de terreinwagen uit, waarna zeker een van hen neer werd geschoten door de achtervolgers.

In de buurt van het Westerpark is een zwarte Range Rover aangetroffen met een Frans kenteken, de wagen is doorzeefd met kogels.

Er is vanuit auto met automatisch vuur geschoten op 2 motoragenten in West, zijn direct gaan liggen + NIET geraakt, PD wordt nu ruim afgezet

— Andrea Prins (@PAA_Dijkgraafpl) December 29, 2012

Wijkagente Andrea Prins deed op Twitter verslag van de situatie. Uit haar berichtgeving blijkt onder meer dat een of meerdere schutters gebruik maakten van automatische wapens.

Klik hier en hier voor meer foto's via Gespot.