Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kalasjnikov gevonden bij zoektocht Geuzenveld

4 januari 2013, 12.19 uur · Aangepast 7 januari 2013, 13.05 uur

De politie is vrijdagmorgen met veel mankracht op zoek naar bewijsmateriaal in verband met de schietpartij in de Staatsliedenbuurt, afgelopen zaterdag.

Een aantal van de schutters sloeg na de schietpartij op de vlucht. Via de Haarlemmerweg, waar enkele motoragenten werden beschoten, reden een aantal verdachten in een zilvergrijzen Audi richting Geuzenveld. Hier werd de wagen later teruggevonden, maar van de schutters ontbrak ieder spoor.

Vrijdagmorgen is de politie met veel mankracht aan het zoeken in het gebied langs de Tom Schreursweg in Geuzenveld. 'Er wordt niet naar iets specifieks gezocht', verklaart een woordvoerder. 'De zoektocht houdt wel verband met de schietpartij van afgelopen zaterdag'.

Kijk hier naar meer foto's.

UPDATE 21:00
Het wapen dat is gebruikt bij de dubbele moord eind december in Amsterdam, is vrijdag waarschijnlijk gevonden. De kalasjnikov lag in een sloot bij sportpark De Eendracht in het westen van de hoofdstad. Vlakbij het automatische geweer was eerder de vluchtauto van de schutters gevonden. Dat meldde de politie vrijdagavond.

Jan van Zijp