Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Doodsbedreiging om 'Feyenoord-theater'

8 januari 2013, 11.30 uur · Aangepast 10 januari 2013, 22.51 uur

Op en rond Het Zonnehuis in Noord zijn leuzen geschreven die zijn gericht aan theatermaker Rory de Groot.

In het Zonnehuis zou donderdag een voorstelling plaatsvinden van de voorstelling Hand in Hand van theatermaker Rory de Groot. Op en rond het Zonnehuis zijn in de nacht van zondag op maandag echter teksten geschreven als 'Corky de Groot moet dood' en 'Rory niet welkom Ajax NRD'. Wie er verantwoordelijk is voor de teksten is niet bekend.

Volgens een woordvoerder van de theaterproductie is Hand in Hand 'een prachtig theatraal verhaal van een belofte in de voetbalwereld. Toevallig bij Feyenoord, maar het had iedere andere topclub kunnen zijn. Genoeg kennelijk voor 'Ajax-fans' om dreigende teksten op het zonnehuis te kalken'.

Theatermaker De Groot laat in een reactie aan AT5 weten aangifte te gaan doen bij de politie. De theatervoorstelling van komende donderdag wordt afgelast.

De voorstelling die donderdag gepland stond maakt geen deel uit van de reguliere tournee. Het betreft een extra opvoering in het kader van een theaterproject in de buurt. Manager en producent Jan Willem van Bokhorst benadrukt dat een reguliere voorstelling nooit zou zijn afgelast. 'Maar in dit geval wil Rory geen schade toebrengen aan het grotere project.' Op 26 en 27 februari staat De Groot met Hand in Hand in het Amsterdamse Theater Bellevue. Daaraan wordt niet getornd.

Kijk hier naar meer foto's.

Om 17:00 uur meer in het AT5 Nieuws