Start van hoofdcontent

Stad

nl

Achmea boycot Slotervaartziekenhuis

1 februari 2013, 09.21 uur · Aangepast 5 februari 2013, 22.56 uur

Zorgverzekeraar Achmea is er niet in geslaagd een contract af te sluiten met het Slotervaartziekenhuis.

Achmea gaat haar cliënten daarom afraden van dit ziekenhuis gebruik te maken. Wie nu als klant van Achmea in het Slotervaartziekenhuis behandeld wordt, draait namelijk mogelijk zelf op voor een deel van de kosten. 

Volgens de zorgverzekeraar vroeg het ziekenhuis simpelweg te veel geld.  'We hebben er alles aan gedaan om tot overeenstemming te komen, maar het ziekenhuis blijft aanzienlijk meer financiële ruimte vragen dan wij noodzakelijk achten om aan de zorgvraag in het verzorgingsgebied van het Slotervaartziekenhuis te voldoen'.

'We betreuren het voor onze verzekerden dat we geen contract hebben kunnen sluiten met het Slotervaartziekenhuis, maar willen onnodige premieverhoging voorkomen. De zorg voor onze verzekerden is gegarandeerd. Met alle andere ziekenhuizen in Amsterdam hebben wij afspraken kunnen maken', aldus Achmea.

In Trouw geeft ziekenhuisdirecteur Aysel Erbudak echter een hele andere lezing. Ze vindt dat het ziekenhuis geen goed bod is gedaan. 'Achmea heeft als winstdoelstelling 100 miljoen euro. Een ziekenhuis mag al blij zijn als het quitte speelt'. Erbudak kondigt juridische stappen aan en belooft de patiënten 'te vrijwaren van kosten'.