Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Moszkowicz: 'Mijn inkomsten zijn meer dan gehalveerd'

7 februari 2013, 12.44 uur · Aangepast 8 februari 2013, 18.24 uur

Advocaat Bram Moszkowicz geeft donderdag in Het Parool een interview over het mogelijke einde van zijn carrière als advocaat.

Moskowicz werd in oktober door de Raad van Discipline 'van het tableau geschrapt'. In afwachting van zijn hoger beroep raakte hij echter al een flink deel van zijn clientèle kwijt. 'Mijn inkomsten zijn meer dan gehalveerd. Potentiële klanten wachten af wat het hof doet, waar ze anders zonder meer voor mij zouden hebben gekozen', aldus Moszkowizc in gesprek met de krant

Maar los van de financiële malaise en het feit dat hij zijn carrière als advocaat mogelijk bij het grofvuil moet zetten, steekt het Moszkowicz vooral wat er is gezegd en geschreven over zijn breuk met Eva Jinek. 

'Daarover zijn allerlei uiterst vileine suggesties gedaan', stelt de advocaat. 'In een programma van Paul de Leeuw ben niet alleen ik, maar is ook Eva tot voorwerp van hoon en spot gemaakt op een manier die me heeft doen stuiteren op de bank. Ik zal me netjes uitdrukken, maar dat was zó onjuist en zó pervers, nadat Eva me juist door dik en dun had gesteund en helemáál niet was weggelopen vanwege de problemen waarin ik zit. Dat soort neveneffecten heeft er hard ingehakt. Het is, al zeg ik het zelf, doordat ik uit een bepaald geslacht kom dat ik nog sta en vecht. Menigeen zou zijn bed niet meer zijn uitgekomen'.