Stad

Baliemedewerker betrapt tv-maker op fraude met id-kaart

14 februari 2013, 12.02 uur · Aangepast 16 februari 2013, 11.53 uur

Een medewerkster van een nog onbekend tv-programma heeft met een pasfoto die niet de hare was, geprobeerd een id-kaart aan te vragen. Een goed getrainde baliemedewerker had haar echter door en trok aan de bel.

Toen de aanvraagster geen extra pasfoto kon afgeven, voelde de medewerker dat er iets niet klopte. Nadere bestudering van de ´look-alike´ en de pasfoto wees uit dat dit toch echt iemand anders was, laat een woordvoerster van de gemeente weten. Na verder onderzoek door de politie kwam nog een aantal andere acties van identiteitsfraude door het programma aan het licht.

Zo is een onbekend persoon er in geslaagd een identiteitskaart te krijgen op naam van een programmamaker maar met zijn eigen pasfoto. Deze kaart is vervolgens gebruikt door de programmamedewerker om in ondertrouw te gaan en een huwelijksdatum aan te vragen. Deze huwelijksvoltrekking is uiteraard voorkomen. 

Tegen de betrokkenen is aangifte gedaan van identiteitsfraude. Om welk programma het gaat is niet bekend gemaakt omdat de zaak nu in handen is van Justitie.