Stad

NL
V

Leukste buurmeisje moet Amsterdamse zijn

4 maart 2013, 14.30 uur · Aangepast 5 maart 2013, 11.43 uur

De jaarlijkse FHM Buurmeisje-verkiezing is weer begonnen, en dat betekent dat de kandidates flink campagne moeten voeren om de voorronde te overleven.

In de mailbox van AT5 krijgen we meerdere verzoekjes per dag binnen of wij niet mee willen helpen een Amsterdamse in de finale te helpen. Sterker nog, zelfs een kandidate uit Purmerend wilde onze steun. Het hoogtepunt tot nu toe: 'Zouden jullie mij kunnen helpen? En wil er natuurlijk ook best iets voor terugdoen'.

Natuurlijk willen we best een Amsterdamse helpen, wij hebben als stad natuurlijk een reputatie hoog te houden. Onlangs werd de Amsterdamse Stephanie Tency de nieuwe Miss Nederland, maar denk bijvoorbeeld ook aan Joanne Lopes, die Miss Zomercarnaval werd in Rotterdam. Het is alleen lastig kiezen op welke van de zeven Amsterdamse kandidates u massaal moet stemmen.

Zo was Gwendolyn de eerste die het ons vroeg. Aan de andere kant heeft June wel een heel verleidelijke fotoshoot. En Beau, die houdt van voetballen (wat een toeval! wij ook!). Cherelva is weer een ideaal buurmeisje omdat ze rekening houdt met haar buren, niet onbelangrijk natuurlijk. En oeh la la, Gabriella, die is naar eigen zeggen een 'grote flirt'.

Toch moeten we een keuze maken. Omdat de internetredacteur van dienst van brunettes met van die grote ronde oorbellen houdt, leek de keuze op Laura te vallen. Maar zij heeft al een vriendje. Dus, laat dan maar. AT5 kiest daarom voor Jeanette uit Zuidoost! Naar eigen zeggen 'een leuke, spontane Caribische meid die altijd het beste uit het leven haalt'. Bindend stemadvies! Jeanette dus.